• English
Logo
SEO оптимизация

Съвети и насоки при планиране на сайт за недвижими имоти

Хора обсъждат сайт за имоти

Да изработиш добър уеб сайт е трудна задача, която се превръща в още по-голямо предизвикателство, когато уеб сайтът е насочен към специална ниша, каквато са имотите. Определено, имотите са ниша, която може да бъде много доходоносна, ако компанията, решила да развива такава дейност, успее да устои на конкуренцията. Добре изработеният сайт с функционален и красив уеб дизайн е едно от нещата, които могат да осигурят предимство. Необходимо е такъв сайт, не само да е качествен, ами и функционален. Изработката му трябва да е съобразена с изискванията на хората, които се очаква да го посещават. Посещавайки уеб сайт за имоти, аудиторията търси да прочете определени неща, които ако не ги намери, напуска уеб сайта и отива при конкуренцията. Поради тази причина решихме да разгледаме подробно какво трябва да съдържа един сайт за имоти.

Защо изобщо е необходим уеб сайт?

Днес, преди да се срещнем с някой агент или да посетим имот, който искаме да наемем или да купим, задължително първо проверяваме в интернет. По този начин клиентите могат да преценят дали искат да купят или да не купят даден имот, склад, гараж и тн. Освен това, могат да видят работното време на агенцията, местоположението ѝ, добри мнения от предишни клиенти, дали дадената агенция предлага други подобни имоти и тн. Всички тези неща, потенциалните клиенти ги търсят онлайн и ако агенцията няма уеб сайт, тогава те не могат да си набавят нужната информация. Това е и основната причина бизнес, занимаващ се с имоти, да се нуждае от сайт.

Какво трябва да има на един уеб сайт за имоти?

Както вече споменахме пълните контакти на агенцията или фирмата, която извършва дейността. Не е лоша идея да има и снимки и позиции на хората, които работят в нея. Така, всички, които посещават сайта ще знаят, че той е реален бизнес, на който може да му се има доверие.

Следващото, което е необходимо, е да се използват добри, подробни снимки с високо качество. Безспорно, хората намират визуалното съдържание за доста по-атрактивно, отколкото написания текст. Снимките трябва да са достатъчно, да не са размазани и да показват в детайли имота.

Всеки обект, описан в сайта за имоти е необходимо да е обозначен къде се намира като локация - град, квартал, част от квартала и тн. Също е важно да е написан и типът на имота, предвид това, че хората обикновено търсят индустриално помещение, жилищно помещение, склад или др., тоест не искат да си губят време да виждат тип имот, който не им трябва. Тук ясно се откроява и нуждата от добра търсачка.

Ако търсачката на уеб сайт за имоти не е добре направена и не сортира правилно обявите по зададените характеристики, това ще доведе до много разочаровани клиенти напускащи сайта. Подобно на сайта тип каталог на БГСКЛАД всички тези неща е необходимо да бъдат ясно отбелязани и лесно достъпни.

Всеки обект ясно трябва да бъде отбелязан колко е голям, квадратурата му, дали е на 2 етажа или повече, дали има стълби, прагове и др.Това е много важен фактор за индустриалните помещения и цеховете, защото има производства, чиято работа би се затруднила в пъти, ако помещението не е на един единствен етаж или пък има стъпала и прагове. Важно е да се отбележи и височината на помещението.

Когато става въпрос за обект за живеене - къща, апартамент или вила, тогава всички тези неща не са толкова важни, но пак е добре да бъдат упоменати. Добре е да се спомене и дали има асансьор в сградата.

Следващото на което трябва да се обърне внимание, е цената. Като тук, нашият съвет е да се напише дали е цена за наем или цена за продажба.

Отделно, не без значение е и сградата, в която се намира имота. Ако това е жилищна сграда, добре е да има графа, дали сградата има общи части и такса за тях. Ако пък е индустриална сграда - в какво състояние е. Проблемът с паркирането и добрата локация също е необходимо да бъде отбелязан. Всичко това може да е изброено в списък, а може и по-главните неща да са в отделни полета, за да може хората да ги забелязват по-лесно.

Какви филтри трябва да притежава един уеб сайт за имоти?

Вече споменахме по-горе, че търсачката в подобен тип сайт е от изключително значение. Филтрирането на всички имоти ще е от огромна помощ за посетителите на сайта и ще им спести време. Какво обаче задължително трябва да има един добър филтър, нека да видим по-долу:

  • Тип на обекта;
  • Отдава се под наем или се продава:
  • Възможност за сортиране по цена;
  • Квадратура;
  • В кое населено място се намира.

Предвид това, че хората често търсят имот спрямо цената и местоположението му, то тези две неща е хубаво да са най-отгоре. След добре функциониращ уеб сайт, който е полезен и за потребителите, е хубаво да се помисли и за SEO оптимизация, която да го постави на по-горни позиции при търсене по ключови думи в търсачките.

Гласувай
crosschevron-down