• English
Logo
SEO оптимизация

Технически SEO одит и анализ на уеб сайт

SEO одит на сайт

Ако имате или възнамерявате скоро да имате уеб сайт или магазин, то най-вероятно вече сте чували, че ще ви е необходим одит на сайт. Питате се обаче какво точно представлява и каква ще е ползата от този одит лично за вас?

Какво е одит и анализ на сайт?

SEO одит на сайт/магазин представлява пълен анализ на всичко, свързано с нивото на търсене на уеб сайта. Пълният и подробен одит ви дава задълбочено разбиране за това защо вашият сайт или магазин не генерира желания трафик, защо продажбите ви не се повишават и т. н.

С други думи, правилно извършеният одит е чудесен начин да подобрите производителността на сайта/магазина си, което ще ви позволи да се класирате по-добре в SERPs, а оттам - да повишите значително продажбите си.

Как извършваме технически SEO oдит и анализ на уебсайт?

Преди да започнем работа, първо изграждаме жизнеспособна стратегия. Проучваме конкурентите ви, анализираме ключовите думи, извършваме проверка и ако се налага подобряваме техническите аспекти на сайта ви.

След като имаме ясна стратегия, пристъпваме към изпълнението на пълния одит на сайта ви, който включва:
 • Технически анализ
 • Пълен анализ на страниците
 • Анализ извън страниците
 • Социален одит
 • Локален SEO одит
 • Анализ на конкуренция и изследване на ключовите думи
 • Преглед на линк профила на сайта
 • Проверка дали не сте засегнати от някой от периодичните Google ъпдейти

Технически анализ

Първото нещо, което проверяваме е дали сайтът ви работи правилно. Това става с технически анализ, който най-грубо включва проверка на:

Достъпност

Достъпността е свързана с възможността на потребителите и Google да ви откриват и да влизат в страниците ви. Ако не ви „виждат”, то цялата идея да имате сайт или магазин е напълно безсмислена и няма да ви носи никакви ползи.

За да проверим достъпността на вашия сайт/ магазин ние извършваме ръчна проверка на robots.txt и мета таговете. Извършваме проверка и на XML Sitemaps, за да се уверим, че XML картата на сайта е правилно форматирана и достъпна и не на последно място извършваме подробен одит на цялостната архитектура на сайта (пренасочване, скорост на отваряне, usability и т. н., и т. н.)

Indexability

Indexability и достъпност вървят ръка за ръка, затова проверяваме дали нямате наказание или нещо друго, което пречи на потребителите ви да виждат съдържанието на сайта ви.

Пълен анализ на страниците

След като извършим техническия анализ на сайта ви, преминаваме към одит на страниците на сайта, който най-често включва:
 • Общи проблеми със съдържанието
 • Проблеми с отделни страници

Общи проблеми със съдържанието

От гледна точка на SEO, съдържанието, което се намира на сайта ви трябва да е не само добре структурирано, но и да е релевантно, да има включени ключови думи и изрази и най-важното, да не е дублирано. Затова ние извършваме много подробна проверка на съдържанието, за да се уверим, че всичко е наред и съдържанието ви не е причина Google да се обърква и това да пречи на индексацията на сайта ви в търсачката.

Проблеми с отделни страници

Проблемите с отделните страници се отнасят до начина, по който всяка страница е написана и структурирана. Затова ние проверяваме както структурата на статиите (дължина, LSI кл. думи/изрази, семантика и т. н.), така и URL адреса на всяка страница, мета описанията, дали изображенията за оптимизирани и не на последно място - връзките.

Offpage анализ

Връзките (link building) са от изключително голямо значение за вашия сайт, затова ние извършваме цялостен анализ на линковете и домейните към уебсайта ви. Проверяваме авторитета на домейните, релевантността им към вашия сайт/магазин, тяхното качество и т. н., и т. н.

Социален одит

Извършваме преглед на настоящите споменавания на сайта ви в социалните мрежи, както и неговата видимост и популярността му сред потребителите.

Локален SEO одит

Ако имате местен бизнес, извършваме проверка дали вашият сайт е SEO оптимизиран локално и дали в съдържанието ви присъстват достатъчно елементи, необходими за разпознаването на сайта/магазина ви от потребителите като местен бизнес.

Анализ на конкуренция и изследване на ключовите думи

В света на SEO оптимизацията проучването на конкуренцията и ключовите думи са почти синоними. Защо? Защото ключовата дума е най-малката единица за измерване на SEO. Като се анализират ключовите думи де факто се извършва анализ и на конкуренцията.

Затова, ние анализираме ключовите думи, които използва конкуренцията и които ѝ носят добри резултати и изграждаме вашата стратегия (кои кл. думи/изрази да използвате, за да се конкурирате с останалите фирми във вашия бранш, кои да изоставите, защото няма да ви носят ползи и т. н.).

Кой може да се възползва от услугата SEO на сайт, която предлагаме?

Ако имате сайт/магазин, който не е оптимизиран, тази услуга е за вас.
Ако имате сайт/магазин, който не постига желаните резултати, тази услуга е за вас.

Ако нишата, в която развивате бизнес е високо конкурентна, тази услуга е за вас.

Защо да изберете SEO Web Design Ltd?

Ние имаме почти десет годишен опит в SEO оптимизацията на сайтове и онлайн магазини и можем да ви предложим пълен одит на сайт. Анализът извършваме ръчно и отделяме внимание дори и на най-малкия детайл, който би попречил на уебсайта ви да работи правилно и да се класира по-добре в търсещите машини.

Ние не вършим работата си през пръсти, просто за да отчетем дейност и да ви вземем парите!

Ние просто сме добри в работата си и ви гарантираме, че след извършения от нас одит на сайт ще сте наясно както с всичките му проблеми, така и с начините, по които можете да ги отстраните.

Свържете се с нас

  5/5 - (23 votes)
  crosschevron-down