• English
Logo
SEO оптимизация

Local SEO - Оптимизация на сайт на локално ниво

Local SEO - Оптимизация на локално ниво

Успявате ли да продавате продуктите (услугите) си на местно ниво? Откриват ли ви лесно хората от вашия град или област? Не? А искате ли да промените това? Тогава ви трябва оптимизация на локално ниво!

Какво е Local SEO?

В своята същност, оптимизацията на локално ниво е част от цялостната SEO оптимизация, основният фокус на която е съсредоточен върху подобряването на видимостта на даден бизнес на местно ниво.

Казано по друг начин, Local SEO помага на местните бизнеси да популяризират продуктите и услугите си на местните клиенти в момента, в който те се нуждаят от тях. Това се постига чрез различни методи, някой от които се различават от стандартните SEO техники.

Защо локалното (местното) SEO е толкова важно за бизнеса ви?

Представете си за момент, че потребител иска да си купи климатик (примерно). Какво ще направи? Ще влезе в интернет и ще потърси в Google фирми, които продават климатици в неговия град. Ще търси местни фирми, просто защото иска да си купи климатика веднага, а не да чака с дни, за да му го доставят от друг град.

Или е на почивка и иска да опита от местната кухня. Сигурни сме, че няма да се лута и да разпитва местните къде предлагат местна кухня, а ще влезе в интернет и ще потърси „местна кухня в Бургас/Пловдив/Банско” и от резултатите, които ще излязат ще избере заведение, което има добри отзиви и което се намира близо до него.

Ако вие имате бизнес, но не сте го оптимизирали на локално ниво, то вие ще изгубите потенциални клиенти просто защото хората, които се нуждаят от продуктите или услугите ви няма да знаят как да ви открият… Защото никой не търси в SERP местен бизнес, който се намира на 2 - 3 или 4 - та страница.

С Local SEO обаче нещата могат да бъдат много по-различни, тъй като оптимизацията на местно ниво ще подобри видимостта на бизнеса ви спрямо локацията му. Така клиентите, които се нуждаят от продуктите или услугите ви на местно ниво ще могат да ви откриват много по-бързо и лесно, а вашите продажби значително ще се увеличат.

Как можем ние от SEO Web Design Ltd да сме от полза за популяризирането на бизнеса ви на локално ниво?

Като SEO агенция с почти 10 годишен опит в уеб дизайна и оптимизацията на търсещи машини, оптимизацията на локално ниво е сред услугите, които предлагаме като част от стратегията за оптимизация на сайтовете.

Ние знаем колко важно е локалното SEO особено днес, когато всеки ден милиарди хора по света се обръщат към търсачките със своите въпроси, а повече от 80% от тях търсят информация от местен характер.

Защо да се спрете на SEO Web Design Ltd?

Дали ще се обърнете към нас да се погрижим за популярността на бизнеса Ви на локално ниво или не, е въпрос на ваш личен избор, но ако ни се доверите ще откриете, че ние работим здраво и вършим работата си до край. Ще откриете, че само след няколко месеца съвместна работа Вашият бизнес вече е видим в търсачките, а клиентите ви са се увеличили няколкократно.

Ние не даваме празни обещания, не прилагаме временно успешни стратегии и никога не оставяме недовършена работа!
Телефон
0887 772 787
Адрес
бул. „Освобождение“ 59, град Пловдив

Какво ни е нужно да знаем за Local SEO?

За да помогнем на местния бизнес, ние прилагаме някой основни техники за повишаване на видимостта на бизнеса, които включват:
Стъпка 01

Създаване на профил в Google My Buisness

Създаването на бизнес профила ви в Google My Buisness е много важна част от Local SEO, тъй като Google се опитва да задоволи все повече заявки за търсене директно в SERP.
Стъпка 02

Какво представлява Google My Buisness?

Най-общо казано, това е профил на вашия бизнес, който включва информация като име и описание на бизнеса, услугите, които предлагате, NAP (физически адрес, телефон за връзка, URL адрес и др.), работно време, локация в Google Maps, опция за отзиви на клиенти и т. н., и т. н.
Стъпка 03

Мониторинг

Ние не само създаваме и управляваме вашия бизнес профил, но и извършваме постоянен мониторинг, оптимизираме и актуализираме информацията в Google Business Profile. Според анализите и мониторинга, които извършваме добавяме съдържание или премахваме дублирано съдържание, ако има такова.
Стъпка 04

Регистрации в локални медии, регистрации в портали и други

За повишаване видимостта на бизнеса ви на местно ниво, регистрациите в различни официални портали, бизнес каталози и локални медии са много важни. Тези регистрации се наричат още „цитати” и под този израз се разбира всяко едно място, където може да се открие информация за вашия бизнес. Цитатите са важни за оптимизацията на локално ниво, тъй като ако не се появявате на местата, където местните търсят бизнес като вашия, вероятността да бъдете изпреварени от конкуренцията е много голяма.
Стъпка 05

Управление на отзиви и оценки

Истинските, честни потребителски отзиви са от решаващо значение за качеството на предлаганите от вас услуги или продукти и изпращат ясен сигнали до търсачките, че вашият бизнес е полезен.
Стъпка 06

Получаване на качествени и подходящи препратки за вашия бизнес

Естествено получените препратки от добре познати и популярни уебсайтове помагат на търсачките да разпознаят вашия бизнес сайт като надежден източник на информация и увеличават популярността му в алгоритъма на локалното търсене. (Качествените връзки от местната преса, блогъри, влогъри, бизнес асоциации, портали и други помагат изключително много за подобряване видимостта на търсенето).

Свържете се с нас

    5/5 - (36 votes)
    crosschevron-down