Local SEO - Оптимизация на сайт на локално ниво

Local SEO - Оптимизация на локално ниво

Успявате ли да продавате продуктите (услугите) си на местно ниво? Откриват ли ви лесно хората от вашия град или област? Не? А искате ли да промените това? Тогава ви трябва оптимизация на локално ниво!

Какво е Local SEO?

В своята същност, оптимизацията на локално ниво е част от цялостната SEO оптимизация, основният фокус на която е съсредоточен върху подобряването на видимостта на даден бизнес на местно ниво.

Казано по друг начин, Local SEO помага на местните бизнеси да популяризират продуктите и услугите си на местните клиенти в момента, в който те се нуждаят от тях. Това се постига чрез различни методи, някой от които се различават от стандартните SEO техники.

Икона Оптимизация на локално ниво
Икона Локално SEO за бизнес

Защо локалното (местното) SEO е толкова важно за бизнеса ви?

Представете си за момент, че потребител иска да си купи климатик (примерно). Какво ще направи? Ще влезе в интернет и ще потърси в Google фирми, които продават климатици в неговия град. Ще търси местни фирми, просто защото иска да си купи климатика веднага, а не да чака с дни, за да му го доставят от друг град.

Или е на почивка и иска да опита от местната кухня. Сигурни сме, че няма да се лута и да разпитва местните къде предлагат местна кухня, а ще влезе в интернет и ще потърси „местна кухня в Бургас/Пловдив/Банско” и от резултатите, които ще излязат ще избере заведение, което има добри отзиви и което се намира близо до него.

Ако вие имате бизнес, но не сте го оптимизирали на локално ниво, то вие ще изгубите потенциални клиенти просто защото хората, които се нуждаят от продуктите или услугите ви няма да знаят как да ви открият… Защото никой не търси в SERP местен бизнес, който се намира на 2 - 3 или 4 - та страница.

С Local SEO обаче нещата могат да бъдат много по-различни, тъй като оптимизацията на местно ниво ще подобри видимостта на бизнеса ви спрямо локацията му. Така клиентите, които се нуждаят от продуктите или услугите ви на местно ниво ще могат да ви откриват много по-бързо и лесно, а вашите продажби значително ще се увеличат.

Как можем ние от SEO Web Design Ltd да сме от полза за популяризирането на бизнеса ви на локално ниво?

Като SEO агенция с почти 10 годишен опит в оптимизацията на търсещи машини, оптимизацията на локално ниво е сред услугите, които предлагаме като част от стратегията за оптимизация на сайтовете.

Ние знаем колко важно е локалното SEO особено днес, когато всеки ден милиарди хора по света се обръщат към търсачките със своите въпроси, а повече от 80% от тях търсят информация от местен характер.

Икона SEO на локално ниво

За да помогнем на местния бизнес, ние прилагаме някой основни техники за повишаване на видимостта на бизнеса, които включват:


Защо да се спрете на SEO Web Design Ltd?

Дали ще се обърнете към нас да се погрижим за популярността на бизнеса Ви на локално ниво или не, е въпрос на ваш личен избор, но ако ни се доверите ще откриете, че ние работим здраво и вършим работата си до край. Ще откриете, че само след няколко месеца съвместна работа Вашият бизнес вече е видим в търсачките, а клиентите ви са се увеличили няколкократно.

Ние не даваме празни обещания, не прилагаме временно успешни стратегии и никога не оставяме недовършена работа!

Икона защо да се спрете на SEO Web Design Ltd
Средно: 5 (от 3 гласа)

Свържете се с нас

Моля, отговорете на въпроса